Du är här: Hem Ideer & inspiration

Fruktträden blommar

Jag älskar våren. Det är en årstid när det händer så mycket ute i naturen. I vår trädgård blommar fruktträd och det doftar så gott.

PlommonträdI morse har jag varit ute i trädgården och tagit bilder på de sagolika plommonblommorna.

Nu sitter jag med trädgårdsböcker och inspireras. Om två veckor ska vi döpa vår älskade son och då tänker vi plantera ett äpplelträd. Det finns otroligt många sorter att välja mellan men vi besämde oss för sorten "Transparente Blanche". Det är tidigt och starkväxande, ger gott om äpplen. Nästa söndag blir det en tur till plantskola och inköp.

Vår stor leverans av varor kommer äntligen under nästa vecka bl.a snygga förvaringsboxar och det kommer att bli mycket arbete. Jag ser fram emot att komma igång med produktfotografering och uppdatering av webbutiken.

Kram
Nelya

På mitt soffbord

Så fort tiden går, det är redan tisdag igen med temat hos Fabriken är "På mitt soffbord".

soffbordPå mitt soffbord nu förtiden finns inte så mycket. Min lilla 9-månaders plutt går och fixar sin egen inredning överallt i huset. Just när han har somnat hunnit jag att städa och plocka fram lite ting som jag brukar ha på soffbordet i vardagsrummet.

Längst till vänster står en fin orkideblomma som jag planterade i en salladsskål. Orkiden trivs gättebra i den och blommar nästan året om. Mitt på bordet står två ljusstakar som ger mysigt och vackert ljus och obligatorisk kopp med kaffe. Jag älskar dricka kaffe och bläddra i någon bok med fina illustrationer. Idag har jag bläddrat boken om franksk lantstil "Franske forbindelser".

Kram
Nelya

Söndagsbilden

Önskar er alla en god fortsättning på påsken!

Påskblommor

Stor påskkram!

Nelya

Nytapetserade fåtöljen

Nu ska ni få se min förnyade favorit som jag har lovat att visa. Kolla vad bra det blev!

Nytapetserade fåtöljenJag tycker att det var inte särskild svårt eller tidskrävande att klä om fåtöljen men mina fingrar gör ont. I början ville jag lämna fåtöljen till ett proffs men priset för tyget och arbetet blev så himla högt att jag kunde köpa en helt ny fåtölj. I min dröm ville jag klä om fåtöljen i ett mjukt ulltyg men det blev ett vanligt kraftigt linnetyg, billigt och snyggt.

Mitt tips till er som vill prova att klä om en fåtölj. Ta bort gamla tyget och klipp ut nya delar efter gammalt mönster. Spara de gamla delarna så kan du gå tillbaka och se hur delarna var vikta och klippta. Nåla de klippta bitarna på fåtöljen och använd en stiftpistol för att fästa dem så går arbete smidigt. Vissa delar sydde jag för hand och då använde jag en lång och tjock nål.

Har du klätt om någon möbel? Kommentera gärna med bild om du har.

Lycka till!

Kram
Nelya

Tidstypiska detaljer

Det är svårt temat hos Fabriken idag. Jag sitter här i min blogghörna och funderar över vilka tidstypiska detaljer jag kan visa.

FåtöljVårt hus är från 40-talet men har varit ombyggt och renoverat många gånger. Det finns ingenting kvar från den gamla interiören men jag har en favorit fåtölj som kanske är från 40-talet.

Jag håller på att tapetsera den. Det är lite kvar och därför visar jag bara en bild hur den har sett ut innan tapetsering.  Imorgon får ni se färdigt resultat.

Vill ni inspireras mer kika in hos Fabriken och glöm inte prenumerera på denna blogg om lantlig inspiration.

Kram

Nelya

 

Söndagsbilden

Tittar ni på matlagningsserien "Hemma hos Jamie"? Jag blir sugen på att laga mat från mina egna odlade grönsaker varje gång jag ser programmet.

KöksträdgårdSolen är här igen efter några dagar med regn och gråa moln och lusten att sätta fingrarna i jorden är tillbaka. Idag fortsätter vi att anlägga köksträdgård. Så här ser det ut nu när vi har grävt och jämnat marken. Vi har byggt två stora växtbäddar och lagt en fiberduk för att värma upp jorden och för att hålla borta ogräset. Idag tänkte jag plantera lök och vitlök och några raddor med rädisor.

Vad odlar ni i köksträdgården? Alla tips är tacksamma.

Söndagsbilder och mer inspiration hittar ni hos Fabriken.

Ha en fin dag

Kram

Nelya

Shabby chic är det rätta för alla som gillar lantlig inredning

Shabby chic är något för dig som letar efter en ny men ändå lantligt sliten design för ditt hus eller din lägenhet. Det är den absolut rätta inredningsstilen för dig som vill ha både klassisk och samtidigt lantlig inredning där hemma. Här kan du läsa mer om shabby chic och få lite inspiration till hur du kan inreda ditt hem på ett helt nytt sätt.

Skåp efter målningenShabby chic handlar rent grundläggande om kärleken till gamla möbler med ett så slitet utseende som möjligt. Det är en rent ut sagt härlig blandning av fransk lantlig stil och New England. De färger som karakteriserar shabby chic är vitt och andra ljusa nyanser. Det är hur du använder dessa färger som avgör om huset är shabby chic eller inte. Det finns många olika knep och knåp att ta till när man ska inreda sitt hem på ett lantligt sätt. Plocka en bukett med vackra sommarblommor och ta in den. Placera blommorna i en gammal och underbart vacker mjölkkanna full av rostiga fläckar och voilá – helt plötsligt har du en vas på ditt bord som är hur shabby chic som helst och som sprider hela den härliga känslan av lantlig inredning över hela rummet. Köp en gammal trasmatta och placera den sedan under ditt middagsbord. Skåp före målningenDetta är fullt tillräckligt för att ge hela ditt matrum en air av shabby chic. Du ser, det behöver inte kosta dig en förmögenhet att ge ditt hem en look som är hur shabby chic som helst.

Om du inte kan få tag i gamla möbler så finns det möjlighet att förendra utseende genom att måla om möbler i vitt eller andra ljusa nyanser.

Detta furuskåp hittade jag av en slump på en loppismarknad och ville absolut ha det i mitt kök. Skåpet målades i ljustgrå färg i flera omgångar och dessutom fick ett varv med lasyrolja med färgpigment för att få rätt patina. Kan man se att det är samma skåp?

 

Lantlig inredning på nätet

Det finns inte mycket här i livet som går upp emot att vara på landet, känna den friska luften och se den klara, molnfria, blå himlen. Du kan faktiskt erövra den där befriande känslan i ditt eget hem genom att inreda det på ett lantligt sätt. Det är inte heller särskilt svårt att få tag på nödvändig information om man bara har internet nära till hands, på armlängds avstånd.

Den rådande trenden inom heminredning brukar kallas för lantlig inredning och handlar – som namnet så riktigt antyder – om att med hjälp av möbler, tavlor, textilier och andra inredningsdetaljer skapa en lantligt inspirerad oas därhemma. Det spelar ingen roll om du bor i villa eller i en lägenhet på åttonde våningen i ett jättelikt hyreshus. Du kan ändå inreda ditt eget hem på ett lantligt sätt.

Många bloggar om lantlig inredning på nätet

emaljerad skedAtt inreda sitt hem på ett lantligt sätt har på kort tid blivit högsta mode. Det gör inget om dina möbler är lite slitna, det förstärker bara intrycket av ett hus någonstans långt ute på landsbygden. Börja med att gå igenom vad du har i förråd och garderober därhemma. Troligen har du mycket som är perfekt att använda som lantlig inredning. Tusentals bloggar på nätet behandlar detta med lantlig inredning, vilket i sig är en sprudlande källa till information och inspiration för den som är intresserad av lantlig heminredning. Fenomenet inredning blogg är också i sig ett tecken på att lantlig inredning blir större för var dag som går.

Olika typer av lantlig inredning

Eftersom det finns en sådan stor mångfald bland bloggarna om lantlig inredning så kan man därför med lätthet hitta bloggar med olika teman. Du kan därför hitta en inredning blogg som passar dig bäst. Letar du efter en lantlig stil från ett speciellt land så hittar du den lekande lätt via exempelvis Google eller någon annan sökmotor. Är du på jakt efter lantlig inredning från våra olika svenska landskap så hittar du det också via Google.köksinredning

Svenska bloggen ”Hagagården” och norska bloggen ”Mali-mo” bara två emempel på inspirerande inredningsbloggar som man kan hitta på nätet.

P.s. Tack Ninni och Ingvild för fina bilder

Ha en trevlig helg alltihopa

Kram

Nelya

Inred lantligt och romantiskt

Stilarna vad gäller inredning varierar i allra högsta grad. Vissa gillar lantlig inredning medan andra är mer förtjusta i den urbana stilen.

Lantlig inredning handlar om så mycket mer än bara en flykt från allt det där som kan anses vara urbant stelt och tråkigt. Genom att inreda sitt hem med möbler och textilier som andas lantlighet kan man med ganska enkla medel få ett mycket romantiskt boende med mycket av idyll samtidigt som det känns jordnära och enkelt.

Om man har siktet inställt på att ge sitt hem en lantlig touch så kan det vara bra att veta var och hur man får tag på lantliga möbler och andra inredningsdetaljer. Alla har vi nytta av att kunna ta del av goda inredningstips, eller hur? Förutom de sedvanliga knepen, såsom att besöka auktioner och plöja igenom second handaffärer, är nätet den ultimata vännen i jakten på lantlig inredning. Leta reda på en inredning blogg som du känner förtroende för. Det finns tusentals bloggar som avhandlar ämnet ifråga, varför det är viktigt att kunna skilja agnarna från vetet. Kasta dig rakt in i diskussionerna på alla forum som finns i ämnet, bli medlem i alla intressegrupper som finns på Facebook och andra sociala kommuniteter, leta reda på en e-butik som säljer just sådan inredning som du vill ha. På Blocket, Tradera, Ebay och andra köp- och säljsajter kan du med största sannolikhet hitta exakt det du är på jakt efter. Många av de stora tidningarna på nätet har speciella avdelningar för inredning där du kan hämta inspiration.

Lycka till!!!

Kram Nelya

blog comments powered by Disqus