Du är här: Hem Ideer & inspiration

Ryska sjaler får dig att se exklusiv ut

Sommaren är snart slut och det känns lite att hösten är i luften. Nätter blir allt längre och lite kallare. Jag öppnar min garderob och kollar med längtan på mina varma ting. Jag älskar sjalar och scarfar för det finns inget som får enkla kläder att se ut som exklusiva modeplagg som en vacker scarf eller sjal. Dessutom så värmer de också!
vit sjal

Idag skulle jag vilja visa två vackra sjalar som jag har fått från Ryssland.
Den ena är gjord enligt en unik teknologi som kombineras med gamla ryska traditioner.
Titta på den underbara sjalen från Orenburg som ligger i södra Uralbergen. Materialet är mohair och viskos. I Ryssland kallas sjalen ett spindelnät för den är flortunn och lätt samtidigt varm och mjuk.  Sjalar finns i olika mått, färger och mönster. Den som är på bilden är 120 x 120 cm
Pris: 599:-
Tvättråd: handtvätt.

sjal_balaganchik

Den andra sjalen är gjorda av 100 % ull av hög kvalitet med silkefransar. Ljuvligt mjuk över axlarna. Finns i två olika mönster. Storlek: 89 x 89 cm
Pris:295:-
Tvättråd: kemtvätt

 

Kontakta mig om du vill beställa eller har frågor. Glöm inte heller att registrera dig för att få uppdaterad information.

Nyckelskåp, servetthållare och skrin får antik touch

Det var målningsdag idag. Efter att det stormat i flera dagar satt jag igång med mitt projekt att återuppväcka gamla ting samt få nya ting att framstå som antikviteter.
VIta söta ting

Sakta sakta målar jag det gammla skåpet, det kommer att stå i vårt lilla rum på övervåningen. Det är fortvarande inte färdig men nu syns ljuset i tunellen. Snart, lovar jag att det kommer  bilder på hur det ser ut efteråt, till dess får ny nöja er med hur det såg ut innan, se länk ovan.

Där emellan målade jag några små vakra ting som jag hittade på Panduro. Det var rea och jag köpte massor:

 • ett nyckelskåp
 • en servetthållare (eller brevhållare?)
 • ett litet skrin
 • massor av tygbytar till mina dockor. 

Självklart målade jag allt som gick att måla:)  i min favoritfärg vit med antik touch.

Alla dessa ting finns till salu nu så skynda och kontakta mig innan de auktioneras ut på tradera

.

 

Ha det så bra,

Nelya

 

 

Detaljer

Häromdagen promererade jag i stan och hittade en liten minibyrå. Den var gjord i furu och såg ganska trist ut så jag funderade en stund innan jag köpte den.
minibyrå

Jag målade byrån först med shellacklösning och sedan med tre varv av vitt färg. Kolla hur sött den ser ut efter målningen. Jag tänker förvara mina smycken där eller något annat smått. Jag har massor av spetsbitar och pärlor som kommer ligga bra där. Ohh  vad söt byrån är och så, så shabby:) Jag funderar bara  om den ska hänga på väggen eller bara stå på stora byrån i sovrumet.

 

Här kommer nya bilder på lavendeldockors linnkollektion. Här nedan ser ni detaljebilderna på de fina grejerna som finns i kollektionen.
Klicka på bilder för att se dem i större storlek hos flickr.com. För att komma tillbaka hit från flickr.com tryck bakåt i browsern.

kingkudde detalj fyra kudar

 

 

 

 

Ljuvligt doftande lavendelhjärta

Jag tycker om rutiga tyg, spets och doft av lavendel. Man kan göra massor fina ting av dem.

lavendelhjärtaTidigare har jag redan visat en förvaringspåse till grissini som också går att vända ut och in på och ha massa annat i den: ljus eller torkade blommor. Jag har torkat massor med lavendel blommor och har gjort en buqett som står i en sådan påse.
Idag har den rutiga kollektionen fått tillskott, förvaringspåse eller skål och tre hjärtan fyllda med väldoftande lavendel och vadd.
Resultaten syns på bilden.

Lavendeldockors nya linkollektion

Jag tror att igår var den varmaste dagen på hela sommaren. Det var så skönt att vara ute och bada i poolen och sedan dricka kaffe och te med Leilas Royalpaj. Jag plockade vinbär och hallon till pajen i trädgården och dukade med gammalt fint porslin och nya servettringar från lavendeldockors nya linkollektion.

 

fransk royalpajkudde med fransk liljamjöl- och socker förvaring

I linkollektion finns även ett nytt kuddfodral med handbroderad fransk lilja och gammal spets. Kuddfodralet är handsytt och handbroderat och kan ha varierande spets. Basen är dock alltid lin och broderi med fransk lilja.
I linkollektion ingår också förvarinspåsar för mjöl- och sockerförpakningar. Det är så himla bekvämt och vackert att förvara dessa papperspaket  som vi alla har,  i  nya linnepåsar med gamla spetsar och vackert broderi.
Alla dessa ting går att beställa. Leveranstid 10 – 14 dagar.
Om ni har frågor eller undrar något skriva gärna i forumet eller kommentera här.
Ha en bra vecka
Nelya

En vacker krans hänger nu ovanför spisen

Under sommaren planerar jag att renovera ett litet rum på ovanvåningen. Jag tänker måla ett vackert mönster på väggen som man gjorde på 1800-talet.

måla gammalt på nyttOm man aldrig har ritat något på väggen förut så måste man göra en provmålning.  Det blev en  krans ovanför en gammal öppen spis. Vi brukar ställa massa levande ljus i den eftersom den är avstängd för eldning.
I boken "Måla gammalt på nytt sätt" hittade jag en mall och ritade av den direkt på väggen. Så här såg det ut när jag ritade mönster med penna.
Jag  använde en grön väggfärg kulör och vit väggfärg som jag blandade på en tallrik. Jag började lägga en ljus ton på dekoren och fyllde i med starkare färg efter hand.
Och så här ser den ut när den är färdig :)
kransen är färdig


Hemsyd grissinipåse med broderi

Jag har överraskat min familj idag med Leilas rosmarin grissini. Medan degen jäste under duken funderade jag efter en bra behållare till dem.

Det fanns två alternativ: sätta dem i en vas för blommor eller sy en ny förvaringspåse spesiellt för grissini. Jag hade 1.5 timme på mig för att sy färdigt påsen. Resultaten syns på bilden :) Ett söt broderi GRISSINI har jag hunnit med också.dukat burd
Våra kattar Vinny och Loke älskar när jag dukar i köket. Loke satt under bordet medan Vinny försökte ta honom bakom stolen.
Loke

Sex nya dockor

Det var en tag sedan som jag sydde lavendeldockor. De låg halvfärdiga i arbetslådan och väntade på att jag skulle fixa deras frisyr och ansikte.

halvfärdiga dockornya dockorUtan hår och ögon påminner de lite om vododockar....oj, oj, oj  Efter en timmes ompysslande blev de färdiga. Nu sitter de glada vid ett gammalt almageskrin  och poserar med nöje framför kameran.

Trädgårdens röda skatter njöt jag av i min antikmålade fåtölj

Idag var jag i trägården och plockade lite bär och njöt av sommaren i min ommålade och renoverade fåtölj.

Röda bärRöda vinbär som jag klippte hårt i våras och lämnade kvar bara två grenar, gav en stor skörd med stora fina bär. Krusbär har jag på stam och det är en ny buske som jag planterade förra året så det blev bara en skål denna gång. Kolla vlika fina röda färger, passar perfekt till skålen som är till salu på Tradera.

Idag tänker jag visa er några bilder av min favorita fåtölj hur den såg ut då och efter min målning. Den stod länge i ett hörn i källaren med andra saker som skulle slängas.  Jag målade först med en schellacklösning för at få en härlig patina och sen tre gånger med vit grundfärg och till slut en gång med lack. Titta vilken skilnaden det blev! vilken fin patina

Det står ytterliggare saker i garaget och väntar på sin tur att få ett nytt liv. Jag tänker måla dem under vecka och visa resultaten här.

 

 

Länkar för oss

En sida med länkar till och från oss.

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

Welcome to Plone

Congratulations! You have successfully installed Plone.

If you're seeing this instead of the web site you were expecting, the owner of this web site has just installed Plone. Do not contact the Plone Team or the Plone mailing lists about this.

Get started

Before you start exploring your newly created Plone site, please do the following:

 1. Make sure you are logged in as an admin/manager user. (You should have a Site Setup entry in the menu in the top right corner)
 2. Set up your mail server. (Plone needs a valid SMTP server to verify users and send out password reminders)
 3. Decide what security level you want on your site. (Allow self registration, password policies, etc)

Get comfortable

After that, we suggest you do one or more of the following:

Make it your own

Plone has a lot of different settings that can be used to make it do what you want it to. Some examples:

Tell us how you use it

Are you doing something interesting with Plone? Big site deployments, interesting use cases? Do you have a company that delivers Plone-based solutions?

Find out more about our architecture

Plone is based on the Zope application server, and uses the Python programming language. More about these technologies:

Donate to the Plone Foundation

Plone is made possible only through the efforts of thousands of dedicated individuals and hundreds of companies. The Plone Foundation:

 • …protects and promotes Plone.
 • …is a registered 501(c)(3) charitable organization.
 • …donations are tax-deductible.
 • Show your support!

Thanks for using our product, we hope you like it!

—The Plone Team

blog comments powered by Disqus