Du är här: Hem Ideer & inspiration

Blommor o bin får husväggen att leva

Veckans temat hos Fabriken är "på trappan/verandan/balkongen". Hos oss har vi en stor terass i öster där husväggen är fylld av krukor och miniväxthus.

Terras

Den långa gula husväggen förvandlas under det varma halvåret. Här står många lerkrukor och zinkkrukor med ljuvliga sommarblommor: rosor, pelargoner, klematis m.m. Vi har också ställt ut gamla sybordet som ger en extra lantlig känsla. Alla varma dagar brukar vi grilla och äta ute på denna terass.

Lkta

Skulle vi missa solen så följer vi efter den till vår västra terass där vi njuter av te och rabarberpaj akompanjerad av en solnedgången som titta fram bland alla trädgrenar.

På kvällarna tänder vi lyktorna som tillsammans med modern belysning ger en underbar känsla här ute på landet.

Kram
Nelya

Köket flyttar utomhus

Vem som inte drömmer om ett utekök när kvällarna är varma och ljusa?

Jag längtar att flytta köket ut i trädgården och laga mat och njuta av kvällssolen samtidigt.

Just nu är det bara planer men det är mitt sommarprojekt att bygga ett kök med en smart arbetsbänk som kan fungera både som planteringsbord och utekök. Min bror kommer att bygga bänken åt mig och till dess att den blir klar letar jag efter smarta lösningar för förvaring, krokar och diskho.

På bilden visar jag hur tänker jag att hänga kökstillbehör. Jag har blandat gammalt och nytt: köksredkap som kommer från danska IB Laursen och gamla kockums. IB laursen gör jättefina kökstillbehör och köksinredningar i trä. Jag har en tallrikshylla som kommer att fungera som diskställ.

Framöver kommer jag berätta mer om projektet och nu ska jag dricka en kopp av lyxig varm choklad och planera vidare.

Kram
Nelya

köksredskap

Kylskåpsmagneter

Jag är inget stor fan av kylskåpsmagneter med de här gillar jag verkligen.

De pryder kylskåpet fint och dessutom håller de kom-i-håg lappar jättebra. Hos tvåbarnsmamman finns det alltid papper som behöver sparas på ett synligt ställe:)

Trevlig helg
Nelya

kylskåpsmagneter

En mysig present på mors dag

Vi har plockat ihop ett antal presenter som passar på mors dag. Ta en titt och se om något passar just din mor. Glöm ej att gilla oss på facebook och få fri frakt.

Vi har samlat ihop några lantliga och mysiga presenter till mors dag. Hos oss kör vi lantligt och shabby stil utan att överdriva som Åsa Erlandsson på Aftonbladet jämrar sig över. Nedan ser ni fyra nya produkter som är extra fina och redo att skickas.

mors dag

Blir vår vän på Facebook få fri frakt - värde 50 SEK.

Almanacka med härliga rosorPall med lavendeldekorKudde VenetiisFörvaringslåda

Mitt fickur - en kär pryl

Vad är det som går runt och runt och aldrig kommer fram? Jo ett kärt fickur.

Mitt kära fickur har jag fått från min mormor och det tickar fortfarande. Det är en kär pryl jag tar fram då och då när jag vill minnas min barndom och de lantliga semestrarna. Jag ser också min mormor sitta och speglas sig framför det lilla gamla bordet. På fotona i min fina zinklåda har jag foto från min barndom och de får mina ögon att tåras när jag tänker på de underbara somrarna som jag spenderat med att plocka fina blommor.

Idag försöker jag återskapa den lantliga stilen så gott jag kan genom att leta fynd på loppisar, i second handbutiker och genom att hitta leverantörer till min egen webbutik.

Kram

Nelya

Ett dop ute på landet i Skabersjö kyrka

Igår döptes Leo Valentin i Skabersjö kyrka och det gick jättebra.

Leos dop

Mat och dryck serverades i trädgården med lantliga detaljer. Lilla mannen var glad nästan hela tiden i sin långa dopklänning. Tårtan lyckades jag rädda och vädret var uttmärkt trots att prognosen lovade regn och vi fick massor av fina presenter.

Med gästernas hjälp planterade vi äppleträdet i Leos namn och fikade i trädgården. Hoppas att äpplen blir lika söta som vår lilla Leo:)

Denna dag kommer vi att minnas hela livet!

Kram
Nelya

Inför dopdagen

Ångest, lycka, panik? Det är så många blandade känslor inför morgonsdagen.

Det har handlats och bakats idag: små kakor och en doptårta. Tyvärr kan jag konstatera att jag totalt missslyckades med tårtan. Suck.

Kakorna kommer jag servera på kakfat i två våningar och i stor glasburk med lock.

Dopklännigen har provats och den passar fortfarande. Leo har inte hunnit att växa ur klänningen. Lycka:)

Hoppas att allt går bra för oss imorgon.

Kram

Nelya

Favoritplatsen hemma

Idag visar jag favoritplatsen där jag befinner mig ganska ofta och skapar...

ByråDet är min blogghörna på andra våningen. Jag gillar att sitta här i solnedgången när ljuset är vackert och mysigt. En annan anledning att platsen är speciell är att byrån, stolen och provdockan har jag målat själv. På byrån står bordslampan i antiksilver metall och fotoram "Vintage". På fotoram syns bilder av mina gammelmorfar och gammelmormor. Bilderna är från sekelskiftet och passar fint här.

Det ska bli trevligt att se vad andra på Fabriken har för favoritplats.

Kram
Nelya

Praktisk förvaringslåda

Förvaringsbox från Udesen Danmark med "postal-tryck" med härliga rosor som påminner om ett gammalt vintagevykort.

FörvaringslådanDet är många varor som har kommit och jag har börjat med produktfotografering. Idag visar jag en mycket praktisk och minst sagt vacker förvaringsbox med "postal-tryck". Härliga rosor på framsidan påminner ett gammalt vintagevykort. Boxen innehåller en insats som tas ut och hjälper att hålla ordning på grejer i lådan på två nivåer.

I lådan förvarar jag flakonger, ljus, en gammal sax och rullar med spetsar. Jag kan konstatera att boxen rymmer mycket.

Det var min söndagsbild och jag hoppas att jag har bidragit lite med inspiration. Fler söndagsbilder hittar du som vanligt hos Fabriken.

Kram

Nelya

Blommande skönhet

Dagens tisdagstemat hos Fabriken är "Favoritblomma".

RosaLykkefundHär visar jag min favoritblomma. Det är rosor i alla formar och färger. Jag har många i trädgården men de är mest rabattrosor. Jag har alltid velat ha en rikblommande ros som klättrar upp på en råsenboge. I köksträdgård har vi två nakna bågar i trä. Där har jag börjat plantera klätterväxter.  Första inköp blev en klätterros.  Sorten heter "Lykkefund" och jag hoppas verkligen att rosen kommer att växa där.

Så spännande att se vad andra fabrikanter har för favoritblommor.

Kram
Nelya

blog comments powered by Disqus