Du är här: Hem Ideer & inspiration 2011 06

Emaljerade skyltar till köket

Den sista dagen i juni blev en märklig dag för idag har vi fått en produktsrecention och ett mail med en fin bild från en nöjd kund.

SkyltarKunden köpte två emaljerade skyltar till sitt kök för ett tag sedan. Vi på Lavendeldockor blev så himla glada när hennes mail dök upp och såg bilden. Nu vill vi dela vår glädje med er och uppmana våra kunder att skicka bilder hur ni använder våra produkter till oss. Vi är också jättetacksamma om ni delar med er av era synpunkter och åsikter när det gäller varorna och servicen.

Kram
Nelya

Trevlig midsommar

Det är härligt med sommar. Man kan bara gå ut i trädgården och plocka lite blommor och sedan binda en vacker krans. Den här kransen har jag bundit till er.

Från oss på Lavendeldockor

VKransi vill passa på och önska er en mycket fin midsommar. Hoppas att det blir soligt och varmt och att ni får njuta av god mat och trevligt sällskap med goda vänner. Aftonbladet har lite curiosa historia om midsommar för er som undrar om hur det började. Vi kan informera att årets längsta dag inföll 21 juni så midsommar är redan mer höst än sommar som någon sa idag.

Kvarn vid Margretetorp

Imorgon åker vi upp till våra vänner som bor i riktigt lantlig idyll för att fira midsommar. De har en gammal kvarn vid Margretetorp.

Vi ser redan framemot efterätten som kommer vara basilika och limemarinerade jordgubbar med råkräm. Det smakar mycket, mycket gott och här finns receptet.

Stor sommarkram på er
Nelya

Pannacotta - Lite lyx inför helgen

Imorgon drar vi till Linköping för ett fint lantligt bröllop men innan dess ville jag skämma bort mina goa barn och make med lite lyxig efterrätt, nämligen pannacotta.

Pannacotta

Pannacotta i moccakoppar

Det blev en pannacotta med vit choklad och skogsbär serverade i gamla moccakoppar på ett kakfat. Vackra pioner med sina fantastiskt doftande blommor var ett fint sällskap till mina små pannacotta. Den här varianten som jag gjorde innehåller vit choklad och ger en underbar lyxig känsla och lättgjord är den också. Receptet finner du här.

Pioner från frö

Apropå pioner - visste ni att man kan driva fram helt egna pioner från frö. Man skördar fröer från sina pioner och sår dem i fuktig, sandblandad såjord i ett planteringskärl. Det är förstås en långsamprocess med resultatet kan löna sig i form av helt nya och spännande pioner. En dag ska jag prova det. Vad tycker ni?

Önskar er alla en mycket trevlig helg
Kram
Nelya

Nytt sommarprojekt

Sommaren har kommit på riktigt och det känns i hela kroppen att jag vill skapa någonting med händerna: måla, tapetsera, sy....

SkärbrädaSå mycket jag vill göra men med ständig tidsbrist finns det ingen ork. Snart tar jag dock några lediga dagar och sätter igång med ett nytt sommarprojekt: tapetsera och måla om en riktig gammal fåtölj som jag köpte för ett tag sedan. När jag kommer igång med tapetsering ska jag visa "före" och "efter" bilder:)

Shabby chic antikt

Idag visar jag istället bild från butiken. Kategorin "Shabby chic, antikt" fylls sakta på. En gammal skärbräda i porslin från början av 1900-talet finnns nu att köpa. Det är en riltig shabby chic skärbräda i vitt krackelerat porslin. Jag tycker att det är så charmigt att prydda sitt hem med gamla saker. Välkommen att handla eller bara ge oss tips på antika saker som är shabby chic!

Kram
Nelya

Lantliga detaljer i tvättstugan gör tvätten roligare

För att göra den tråkiga tvättprocessen lite roligare krävs inte så mycket. Ordna bara en praktisk förvaring till smutsiga kläder och piffa upp med fina lantliga detaljer.

burk till tvättmedelLantliga tvättstugan

Idag blir det äntligen dags att fixa och piffa upp min tvättstuga. Jag surfade runt bland bloggar och hittade massor med inspiration och fina bilder. En tvättbräda tillsammans med burkar att ha tvättmedel i, mjölkflaska som använd till sköljmedel och sista touchen är träklämmor. Dessa grejer kan ju förändra den tråkiga tvättstugan till en lantlig idyll eller i alla fall mysig tvättstuga. Jag kommer också ha ett gammalt fat med kanna på hyllan bredvid tvättmedelsburkarna.burkar till tvättmedel

Förvaring till tvättmedel

Våra fina zinkburkar för tvättmedel finns nu att köpa. De var så populära i vintras och vi har precis fått de åter i lager. De är underbara och rymmer mycket, hela 5kg tvättmedel. Det finns en burk för vitt tvättmedel och en för färgtvättmedel.

Vad tycker ni om jag lyckades med mitt uppdrag?
Kram
Nelya

Sofiero en sann inspirationskälla

Vill ni få inspiration och nya ideer till trädgården då är mitt tips att åka till Sofiero som ligger utanför Helsinborg.

Cocktail Couture

Idag pakade vi picnickorgen och åkte till Sofiero för att fira Nationaldagen. Det blev några timmar ätande och solande på gräsmattan och sedan härlig promenad i parken.  Det är så himla vackert där med alla rhododendron som blommar i olika färger. I orangeriet besökte vi en underbar utställning med vackra cocktail klänningar. Kan ni gissa vad är det för material?

Det har varit en lång och skönt dag och imorgon längtar jag till jobbet. Nya varor kommer snart in i butiken och en del jobb måste göras.

Kram
Nelya

blog comments powered by Disqus