Du är här: Hem Ideer & inspiration 2011 04 Nytapetserade fåtöljen

Nytapetserade fåtöljen

Nu ska ni få se min förnyade favorit som jag har lovat att visa. Kolla vad bra det blev!

Nytapetserade fåtöljenJag tycker att det var inte särskild svårt eller tidskrävande att klä om fåtöljen men mina fingrar gör ont. I början ville jag lämna fåtöljen till ett proffs men priset för tyget och arbetet blev så himla högt att jag kunde köpa en helt ny fåtölj. I min dröm ville jag klä om fåtöljen i ett mjukt ulltyg men det blev ett vanligt kraftigt linnetyg, billigt och snyggt.

Mitt tips till er som vill prova att klä om en fåtölj. Ta bort gamla tyget och klipp ut nya delar efter gammalt mönster. Spara de gamla delarna så kan du gå tillbaka och se hur delarna var vikta och klippta. Nåla de klippta bitarna på fåtöljen och använd en stiftpistol för att fästa dem så går arbete smidigt. Vissa delar sydde jag för hand och då använde jag en lång och tjock nål.

Har du klätt om någon möbel? Kommentera gärna med bild om du har.

Lycka till!

Kram
Nelya

blog comments powered by Disqus