Du är här: Hem Ideer & inspiration 2011 04

På mitt soffbord

Så fort tiden går, det är redan tisdag igen med temat hos Fabriken är "På mitt soffbord".

soffbordPå mitt soffbord nu förtiden finns inte så mycket. Min lilla 9-månaders plutt går och fixar sin egen inredning överallt i huset. Just när han har somnat hunnit jag att städa och plocka fram lite ting som jag brukar ha på soffbordet i vardagsrummet.

Längst till vänster står en fin orkideblomma som jag planterade i en salladsskål. Orkiden trivs gättebra i den och blommar nästan året om. Mitt på bordet står två ljusstakar som ger mysigt och vackert ljus och obligatorisk kopp med kaffe. Jag älskar dricka kaffe och bläddra i någon bok med fina illustrationer. Idag har jag bläddrat boken om franksk lantstil "Franske forbindelser".

Kram
Nelya

Söndagsbilden

Önskar er alla en god fortsättning på påsken!

Påskblommor

Stor påskkram!

Nelya

Nytapetserade fåtöljen

Nu ska ni få se min förnyade favorit som jag har lovat att visa. Kolla vad bra det blev!

Nytapetserade fåtöljenJag tycker att det var inte särskild svårt eller tidskrävande att klä om fåtöljen men mina fingrar gör ont. I början ville jag lämna fåtöljen till ett proffs men priset för tyget och arbetet blev så himla högt att jag kunde köpa en helt ny fåtölj. I min dröm ville jag klä om fåtöljen i ett mjukt ulltyg men det blev ett vanligt kraftigt linnetyg, billigt och snyggt.

Mitt tips till er som vill prova att klä om en fåtölj. Ta bort gamla tyget och klipp ut nya delar efter gammalt mönster. Spara de gamla delarna så kan du gå tillbaka och se hur delarna var vikta och klippta. Nåla de klippta bitarna på fåtöljen och använd en stiftpistol för att fästa dem så går arbete smidigt. Vissa delar sydde jag för hand och då använde jag en lång och tjock nål.

Har du klätt om någon möbel? Kommentera gärna med bild om du har.

Lycka till!

Kram
Nelya

Tidstypiska detaljer

Det är svårt temat hos Fabriken idag. Jag sitter här i min blogghörna och funderar över vilka tidstypiska detaljer jag kan visa.

FåtöljVårt hus är från 40-talet men har varit ombyggt och renoverat många gånger. Det finns ingenting kvar från den gamla interiören men jag har en favorit fåtölj som kanske är från 40-talet.

Jag håller på att tapetsera den. Det är lite kvar och därför visar jag bara en bild hur den har sett ut innan tapetsering.  Imorgon får ni se färdigt resultat.

Vill ni inspireras mer kika in hos Fabriken och glöm inte prenumerera på denna blogg om lantlig inspiration.

Kram

Nelya

 

Lantlig inredning på nätet

Det finns inte mycket här i livet som går upp emot att vara på landet, känna den friska luften och se den klara, molnfria, blå himlen. Du kan faktiskt erövra den där befriande känslan i ditt eget hem genom att inreda det på ett lantligt sätt. Det är inte heller särskilt svårt att få tag på nödvändig information om man bara har internet nära till hands, på armlängds avstånd.

Den rådande trenden inom heminredning brukar kallas för lantlig inredning och handlar – som namnet så riktigt antyder – om att med hjälp av möbler, tavlor, textilier och andra inredningsdetaljer skapa en lantligt inspirerad oas därhemma. Det spelar ingen roll om du bor i villa eller i en lägenhet på åttonde våningen i ett jättelikt hyreshus. Du kan ändå inreda ditt eget hem på ett lantligt sätt.

Många bloggar om lantlig inredning på nätet

emaljerad skedAtt inreda sitt hem på ett lantligt sätt har på kort tid blivit högsta mode. Det gör inget om dina möbler är lite slitna, det förstärker bara intrycket av ett hus någonstans långt ute på landsbygden. Börja med att gå igenom vad du har i förråd och garderober därhemma. Troligen har du mycket som är perfekt att använda som lantlig inredning. Tusentals bloggar på nätet behandlar detta med lantlig inredning, vilket i sig är en sprudlande källa till information och inspiration för den som är intresserad av lantlig heminredning. Fenomenet inredning blogg är också i sig ett tecken på att lantlig inredning blir större för var dag som går.

Olika typer av lantlig inredning

Eftersom det finns en sådan stor mångfald bland bloggarna om lantlig inredning så kan man därför med lätthet hitta bloggar med olika teman. Du kan därför hitta en inredning blogg som passar dig bäst. Letar du efter en lantlig stil från ett speciellt land så hittar du den lekande lätt via exempelvis Google eller någon annan sökmotor. Är du på jakt efter lantlig inredning från våra olika svenska landskap så hittar du det också via Google.köksinredning

Svenska bloggen ”Hagagården” och norska bloggen ”Mali-mo” bara två emempel på inspirerande inredningsbloggar som man kan hitta på nätet.

P.s. Tack Ninni och Ingvild för fina bilder

Ha en trevlig helg alltihopa

Kram

Nelya

blog comments powered by Disqus